zondag 19 november 2017

Tijd voor iets nieuws

Soms hangt het in de lucht, soms begint het te kriebelen. Ik ben dan echt weer toe aan een nieuwe stap, uitdaging, ontwikkeling, levensfase of hoe je het ook wilt noemen.
Tadaa, mooi toch?
Normaal ga ik dan naar de kapper of manisch winkelen. Een nieuw kapsel of een nieuwe winterjas zijn prima tijdelijke oplossingen. Een rare hobby helpt ook.
Zo ging ik een paar jaar terug ineens (carnavals) kleding maken. Ik kocht een naaimachine, zocht wat patronen en stoffen uit en dan kijken wat het wordt. Gewoon omdat het kon en het me een haalbaar plan leek. Daarbij is het goed voor je zelfvertrouwen, want ik had wel bedacht dat ik dat zou kunnen, maar dat moest nog wel even blijken. De drang voor grote veranderingen was weer even gesust en op het Oktoberfest hadden wij tenminste eigengemaakte dirndls. Een win win situatie, zou ik zeggen.
Soms moeten de veranderingen wat drastischer en zo kocht ik ruim vijf jaar geleden een eigen logopediepraktijk. Daar was mijn ontwikkel- en vernieuwingsdrang ook wel even zoet mee.

En nu is het weer zover. Er moet iets nieuws. Mijn lief en ik hebben het nu allebei. Samen dromen, bedenken en fantaseren is natuurlijk nog leuker dan in je eentje. We hebben het al over een nieuwe auto gehad, misschien toch een nieuwe badkamer, ach misschien is een nieuw huis wel nog beter! Nieuwbouw? Hoogbouw? Aan de Maas of toch in een oude wijk? Ons huis verkopen en dan huren, omdat de woonmarkt hier nu ook ineens zo hysterisch is? Of toch wel meteen kopen? En wat kunnen we eigenlijk betalen? Best ook ingewikkeld, zo'n drastische verandering. Dus voorlopig zitten we hier nog wel even met onze kriebels. Want keuzes maken is dan ook weer niet helemaal ons ding.

Ook op mijn werk was het alweer een tijdje aan het kriebelen. Leuk hoor dat logopedist zijn, maar waar gaat dat dan naartoe? Natuurlijk ben ik in mijn carrière al begonnen met het maken van stappen. Zo ben ik inmiddels stemspecialist en geef ik naast logopedische behandeling ook training bij bedrijven en voor mensen die gewoon net iets meer willen kunnen/weten van, met en over hun stem. Toch...ben ik er nog niet helemaal.
En dus moet er een verdiepende stap. Dat voel ik in mijn tenen. Maar zo'n verdiepende stap is ook heel spannend! Kan ik dat eigenlijk wel? Het kost ook wel veel geld, als ik het dan niet waarmaak, is dat dan niet zonde? Ben ik gedisciplineerd genoeg om zelf aan de slag te gaan?
En dus stelde ik het eerst allemaal uit.

Maar nu is het moment er dan echt. Afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste boek gekregen en op maandag 20 november start mijn allereerste blok: ik ga studeren!
Sterker nog: ik ben al begonnen en loop al voor! Dat is me bij mijn studie logopedie nog nooit gelukt. Ik heb zelfs aantekeningen gemaakt en ben daar zelf heel erg van onder de indruk. Gezondheidspsychologie is het trouwens geworden. Een stiekeme wens die ik al heel lang had en die ik nu waar ga maken. Eerst een pre-master en daarna door voor de master natuurlijk. Vier jaar zou het moeten duren, met een waarschuwing dat veel mensen er toch langer over doen. Voorlopig is er denk ik ontwikkeling genoeg. Ik ga maar weer even verder lezen....


Eerste vak: lees dit boek in zijn geheel. Dat moet ik kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zag twee hommels!

Dit jaar heb ik er één: een goed doel! Normaal ben ik niet zo erg van goede doelen. Ik bedoel daarmee dat ik graag help, wel eens een loopje...