dinsdag 19 december 2017

It's the most wonderful time...

Het is weer zover! De Sint en de pietendiscussie zijn alweer even het land uit, mijn verjaardag (oeps nog gefeli, ja joh superbedankt!) is weer voorbij en dan is het nu tijd voor KERST!

De boom kopen we natuurlijk op tijd. Zodra de stoomboot achter de horizon verdwenen is, sleurt mijn lief me naar de dichtstbijzijnde Nordmann-dealer waar we maar liefst twintig bomen uitvoerig bekijken en opmeten en er een meenemen die achteraf veel te groot is. Geeft niets, we klimmen via de bank wel naar de keuken! Bij thuiskomst wordt de radio direct aangezet op "the christmas station". En zoals ze daar zo mooi zeggen: jullie tuigen de boom op, wij zorgen voor de muziek. En hoe!

Ik ben altijd gefascineerd door de liedjes die er voorbij komen: zo is Eartha Kitt openlijk op zoek naar een tijdelijke sugardaddy (geen idee hoe dat jacht door de schoorsteen past), is het onduidelijk of Ariana Grande nou ieder jaar verliefd wordt op de kerstman of iemand die met hem meereist, weten we nog steeds niet zeker of ze nou in Afrika al wel weten dat het kerst is en wenst er altijd weer iemand dat hij thuis zou zijn met kerst (dub a dub a dum dum, dub a dub a dum, dub a dum dum dub a dum, dub a dub a dum). En als we voor de vijfentwintigste keer "all I want for christmas" hebben gehoord, dan weten we zeker dat het bijna kerstvakantie is!

Hoewel ik er altijd vanaf de zomervakantie naar uitkijk, blijkt die vakantie rondom kerst ieder jaar een soort fata morgana te zijn. Ik verheug me altijd op anderhalve week bijkomen, familie, relaxed een beetje thuis werken, wijn, lachen en vrolijkheid. Maar puntje bij paaltje is de periode voor, tijdens en erna eigenlijk een soort hardloopwedstrijd met een borrel in je hand in kersttrui en glitttertenue. Niks geen vakantie! Niks niet uitrusten niet! Kapot moe het nieuwe jaar in!

Het startschot begint komende zaterdag. In deze volgorde zullen we doorwerken naar 2 januari:
boodschappen doen voor het kerstdiner, kerstborrel buren, met teveel wijn op naar bed, de vergeten boodschappen doen voor het kerstdiner, teleurstellende voetbalwedstrijd, snel slapen,  kokenkokenkoken, kersttrui aan, eten, teveel wijn drinken, moe en proppienokkievol naar bed, ontbijt maken voor de familie, racen naar de volgende familie, eten, teveel wijn drinken, moe en proppienokkievol naar bed, ontbijten, familiebezoeken (hoi oma!), naar huis, kersttrui uit, radio omzetten van sky naar radio 2, opruimen, boodschappen doen of restjes opeten, slapen, thuis werken (hoeraaa achterstallige administratie), slapen, woefside story, slapen, studiestress, SOG (te gek, dat mag weer!) en toch maar studeren, thuis werken, slapen, gestrest winkelen, slapen, thuis werken en studeren (shit, in februari al tentamen!), Bohemian Rhapsody of Hotel California mee blèren, GELUKKIG NIEUWJAAR!!!, proost, zoenen, oliebol eten, teveel champagne drinken, moe, slapen, uit bed rennen, familie bezoeken, andere familie bezoeken, met teveel wijn weer naar bed, slapen,  HOERA! 2 januari! Dan heb ik precies nog twee dagen voordat ik weer mag werken.

Ach druk, maar wel met de liefste mensen om me heen. Weet je wat? We doen het volgend jaar precies weer zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zag twee hommels!

Dit jaar heb ik er één: een goed doel! Normaal ben ik niet zo erg van goede doelen. Ik bedoel daarmee dat ik graag help, wel eens een loopje...